20 Kasım 2009 Cuma

bu mu komik nuri







Doğan Medya basılı yayın ve televizyonda olduğu gibi herhalde internet yayıncılığında da Türkiye'de en geniş kitleye ulaşan yayın kuruluşudur. Ancak bu nicel kalitenin niteliğe yansımasını dönüşmesi yönünde umut vermek bir yana, kaliteyi gitgide düşürüp "Allah sonumuzu hayretsin" dedirtmekteler sürekli.

Bu kuruluşun yayınlarında, transfer dönemlerinde sayfaları doldurmak için yapılan haberlere çoktan alıştık. Daha önce burada isyan ettiğim uydurma yönetici-teknik direktör-futbolcu diyaloglarına da alıştık. Ama yine bir yerden açığımızı bulup darbeyi vurdular. İnatla "Siz kötü yayıncılık görmediniz oluuum, daha neler göreceksiniz bekleyin" diyorlar sanki içlerinden. Son dönem sayfa doldurma modası sözde "internette taraftar atışmalarından yapılan derlemeler". Sözdeyi neden kalın yazdım, onu da açıklayayım. Şimdi transfer balonları yapılacağına, uydurma diyaloglar yaratmaya girişileceğine gerçekten böyle derlemeler yapılsa gayet güzel haberler çıkabilir. Hatta aç ekşi sözlüğü, bul bişeyler, oradan kopyala-yapıştır, ona bile razıyım. Ama ne işse ya haberi kendi kendi yapmaya alıştığından bu muhabir arkadaşlar, esprileri de kendileri yapmaya çalışıyor da olmuyor, ya da espri anlayışları o kadar kötü ki bula bula bunları buluyorlar. Hadi bunlar öyle yapıyor, o sayfanın editörü ne iş yapar, onu da sormak lazım.

Bu yazıyı yazmaya beni kışkırtan iki haberimsiye geleyim. Birincisinin başlığı "Fenerbahçe'ye fıkra bombası" idi. Hürriyet ve Milliyet'in internet sayfalarında 10 Kasım tarihinde yayınlandı. Linki burada. Habere göre Galatasaray ve Fenerbahçe camiasında şimdi bu fıkra konuşuluyormuş. İşe bakın ki dört bir yanı Fenerbahçelilerle çevrili bir Galatasaray Adası olarak hayatını sürdüren ben hala bu fıkrayı konuşan bir tane insan görmüş değilim. Ha eğer taraftardan kasıt ortaokul palelerinin birbirlerine yaptıkları şakalarsa bilemem. Ama gazetenin tarihi 23 Nisan olmadığına göre herhalde gazeteyi ortaokul çocukları hazırlamış olamaz. Fıkra şöyle özetle: Bir adamın evini polis basıyor, apar topar hakim karşısına çıkarıyorlar, hakim de "bir diyeceğin var mı?" diye soruyor.(Bu arada fıkra bile olsa, nasıl hukuk sistemi ulan bu, adama suçunu söylemeden bir diyeceğin var mı???) Adam da benimle aynı fikirde ki herhalde, "Buraya neden getirildiğimi bilmiyorum diyor." Hakim de uluslarası bir kaçakçılıkla suçlandığını söylüyor. Adam da "benim uluslararası ne işim olabilir, ben Fenerbahçeli'yim" diyor. Fıkra böyle. Haberin devamı ise daha da vahim. Aynen kopyala+yapıştır yapıyorum:


Söylenen şu:
“Galatasaray Fenerbahçe’nin damarına basacak fıkrayı buldu. Çünkü Fenerbahçe’nin yumuşak karnı Galatasaray’ın aldığı UEFA Kupası. Fenerbahçe yurt dışında bir tek kupa alamadı.”
Fenerbahçeliler ise bu fıkraya karşı şunu söylüyorlar:
“Sahada Fenerbahçe’yi yenemeyen Galatasaray üzerimize fıkrayla geliyor.”
Kulislerdeki son söz ise şu:
“Şimdi fıkra sırası Kanarya’da”

Evet di mi? Okuyucu bu kadar embesil konumuna konulmaz, ortaokul seviyesine çekilmez, değil miii?

Ben 1, yazıyla bir tane bile Galatasaraylı olsun Fenerbahçeli olsun, sivilceli çağını geçmiş taraftarın, bu kadar kötü bir espiri anlayışıyla birbirine takılmadığını umuyorum.

Neyse devam edelim. İkinci haber ise Cemal Nalga vakası ardından Galatasaraylıların Fenerlilere alay konusu olduğunu iddia ediyor. Bari bu haberde alay konusu olma kısmı doğru. Ama htaraftarın IQ seviyesini 40-60 arasıymış gibi haber yapma konusunda bir değişiklik yok. Haberin başlığı "Cemal Nalga geyikleri" Linki burada. Hürriyet, Milliyet, Sporx'te yayınlandı. Sporx sonra kaldırdı. Fanatikte de sadece üstteki "fena değil" diye nitelendirilebilecek karikatür yayınlanmış, Milliyet ve Hürriyet haberi aynen yapmış, karikatür artı espri(!)ler var. Haberi aynen yapıştırıp yanlarına yorumlarımı yazıyorum. (Morları benim yorumlarım)


Galatasaray Cafe Crown'ın cezalı oyuncusu Cemal Nalga'yı, sakat olduğu için oynatamadığı basketbolcusu Tufan'ın formasıyla sahaya sürmesi 'internet geyiklerine' neden oldu...
İşte o geyiklerden bazıları...  


Cemal'in o sekilde oynayarak milli takima hazir gelmesini Tanjeviç istedi. (Ne geyik ne geyik, ailecek güldük)
Cemal Nalga´nın ilkokul öğretmeninin amcasının oğlunun komşusunun mahallesindeki bakkal Fenerbahçeli imiş.. O ayartmış 6S´li nezih sporcuyu..(Sene 1992, 11 yaşındayım, o zamanlar, ben de yapmıştım buna benzer bir espri. Tabi daha o zamanlar espri gelişmemiş, daha yeni icad edilmiş hatta.)    
Su Fenerli medya yok mu..pireyi deve yapiyorlar (Yine anlayamadık, çok salağız biz)
Cimbon'un resmi açıklaması: Ama bizim UEFA kupamız var. Bunlar biz kıskanıldığımız için kasıtlı yapılıyor. (Uğraşsa olurmuş bu bak, espri kıtlığına girersek, güleriz bile buna
40 yılda bir Fenerbahçe galibiyeti görüyorlar‚ o da kursaklarında kalıyor. Aziz Nesinlik hikaye bu camia yahu.
(Ne olur Aziz Nesin'in adını ağzınıza alııp, iğrenç esprilerimizi komikleştirmek için çaba sarf etmeyi yasaklayan bir kanun çıkarılsın)
"Keske 6 yiyecegimize 10 yeseydik ama bu pislik üstümüze bulaşmasaydı" (Burada da geyiğe ulaşamadık, belki muhabir arkadaşa geyik gelmiştir.)
Yoksa Nonda formasıyla oynayan Keita mıydı yahu ? Kafamız karıştı iyice...  (Bak bu koca listede espriye en benzer şey. Hatta komik bile. Ama gizli faşist :) (bkz:gizli faşist)) 
Sağolasın Cimbom; "Senin yaptığının 6S li bile yapmaz!" deyimini dağarcığımıza ve sözlüklerimize kattığın için (Diyecek bir şey bulamıyorum, bunu komik sanan bunu da komik sandı: borat, mr.bean)

0 yorum:

Yorum Gönder

Link Değişimi