17 Kasım 2009 Salı

Erkeklere özenen kadınlar


Bir çok kişi için bir övgü sözüdür bu benzetme: "Erkek gibi kadın abi...", "Bi küfürler ediyor bi duysan abi..." Bu ablamlar, genellikle erkeklerle gezer, tozar, maça gider, küfür eder, kadın arkadaşları ya hiç yoktur, varsa da azdır, toplumsal hayatta erkek gibi davranırlar, sokakta yanınızdan hızla geçerken omuz atıp bir özür bile dilemezler vesaire vesaire. Örnekler saymakla bitmez. Benim anlayamadığım bazı kadınların neden böyle olmak için çabaladığı, erkeklerin de bunu niye iyi bir şey gördükleridir...

Ben şahsen Türkiye'de yaşayan bir erkek olarak, bilirim ne mal olduğunu erkeklerin. Erkek olmanın bile övünülecek pek bir yönü yokken, erkek gibi olmanın nesi olabilir ki zaten. Ama gün geçtikçe daha fazla rastlıyoruz bu kadınlara. Bu moda gün geçtikçe artıyor.

Son dönemde gördüklerimden aklımda kalan üç örnek:
Birincisi Galatasaray-Eskişehir maçı sonrası. Maç beraberlikle sonuçlanmış. Herkes stad çıkışında birikmiş. Sahada iki takım adına da "pislik" diye nitelendirilebilecek en ufak bir hareket yokken, yani Eskişehir bileğinin hakkıyla 1 puanı almışken, hatta ve hatta Alpaslan Dikmen anması olduğundan, Eskişehir taraftarı bir çok tezahürata eşlik etmişken, bir ablamız kalabalığı galeyana getirmek için "Hepiniz orospu çocuğusunuz" diye böğürüverdi birden. Allah'tan diğer taraftarlar buna ters tepki verdi ve konu kapandı.

İkincisi kaç gündür ülke gündemini meşgul eden kadın: Demet Karabulut. Bu ablamız Galatasaray-Fenerbahçe basketbol maçında Galatasaray tribünlerine girip bir de maç beraberlikle sonuçlanınca orada sevinçle zıplayınca, ona tepki gösteren seyirciye bir el hareketi yaparak olayların fitilini ateşleyen kişi. Efes maçında da ortalığı karıştıranlardan birisiymiş. Dün televizyonlardaydı. Kendini savundu; bozuk para yağıyordu, onlara karşı tepkisel, anlık bir hareketti demiş. Ama gelin görün ki hiç mantıklı gelmedi bana bu açıklamalar. Şimdi fotoğrafa bakın bir daha. Hanımefendi hareketi yaparken diğer eli aşağıda, kafasına madde yağan bir kişi bu kadar rahat bu hareketi yapabilir mi? En azından diğer eliyle gard almaz mı? Hadi onu geçtik. Diyelim ki buraya kadar ki kısmı doğruydu. Kendisine hiçbir şey yapmadan para yağdıran taraftar, o, bu hareketi yaptıktan sonra şoka uğrayıp durmuş mudur? Neden işi daha ileriye götürmemiştir. (Oyunculara yönelik saldırıları kastetmiyorum) Son olarak "bırakın hoplayıp zıplamayı, bir Fenerbahçe-Galatasaray maçında Saracoğlu'nda Fenerbahçe tribününe oturup Galatasaraylı olduğu bir şekilde anlaşılan kişiye ne olur?" sorusunun cevabını tahmin edemeyecek salak yoktur sanırım.

Üçüncü kadın ise ben sabah vapura yetişmeye çalışırken ve gayet de hızla ilerlerken, arkamdan gelip küt diye çarpıp(1,85 boy 76 kilo bir insanım, neredeyse devriliyordum) özür dilemeyi geçtim, kafayı bile çevirmeyen teyzemdir ki kendisi bu yazıyı yazmaya beni teşvik etmiştir. Teyze sabah arkandan seslendim duymadın, buradan da görmeyeceksin eminim ama, belki senin gibi  başka teyzeler görür diye yazıyorum: Teyze; Erkeklerin yaptığı öküzlükleri lütfen örnek almayın. Alınacak bir örnek varsa, kadınların yaptığı fedakarlıkları örnek alacak erkekler olsun. 


Dipnot: Herkesin cinsel tercihine saygı duyarım, ama bu kadar erkeklere salladıktan sonra cinsel tercihimle ilgili yanlış anlaşılmalara kalkışacak öküzler çıkmasın diye yazıyorum: Evet, heteroseksüelim, erkeğim.
İkinci Dipnot: Yine de herşeye rağmen yönetimin bir şeyler yapması lazım. Provokasyon vs. bahanelerle bu saçmalıklar açıklanamaz. Galatasaray tribünlerindeki apaçileri uzaklaştırmazsa adı böyle saçmalıklarla anılmaya devam edecek. Yoksa altındakilere tamamen katıldığım bu isyanın başlığına da katılmamak elden gelmez

0 yorum:

Yorum Gönder

Link Değişimi