28 Ağustos 2009 Cuma

Antep Şampiyonlar Ligi'nde


Başlığa bakıp nasıl yani demeyin? Elbette Antep'im geçen yıl ligi bitirdiği nokta itibariyle Şampiyonlar Ligi'ne katılması söz konusu olamaz. Ama işin bir de diğer yanı var...

Şampiyonlar Ligi'ne katılan tüm takımların tek ortak amacı vardır: PARA. Elbette herkes bu ligde başarılı olmak ve kupayı almak ister. Ama herkes kendi gerçekliğinin farkındadır. Kupa başlarken kazanmaya aday takım sayısı 5-6 dır hep. Türk takımları da taraftarlarını bu kupayı almakla gazlasa da herkes bilir gerçek durumunu; gerçke hedef gruplarda bir kaç galibiyet(para) kalabiliyorsa 2. tur, olmuyorsa Uefa'ya kalmaktır. Mesela bu yıl Beşiktaş'ın grubunu 3. bitirip Avrupa Ligi'ne kalması bile geçen seneki lig şampiyonluğundan daha büyük bir başarı olacaktır. Beşiktaş Sivas-Shaktar eşleşmesindeki gibi grubun 4. sırası için en büyük favoridir.

Anlayacağınız oynadığı futbola bakarak ciddi takviyeler (mesela Gerrard gibi :) ) yapılmadıkça bu takım grubu 4. bitirecek. Öyleyse gruba katıldığı için alacağı 12,1 milyon Euro'ya Sivas'ın hediye ettiği 5'i de ekleyerek 17,1 milyon Euro alacak. 3-5 de kazandığı puanlardan alsa eder 20. Peki bu yıl Beşiktaş'ın son transfer Tabata ile birlikte Gaziantepspor'a kazandırdığı para ne kadardır? Hemen söyleyeyim 13,5 milyon Euro + Serdar Kurtuluş. Serdar'ı da Bursaspor'a ödenen bedel olan 1 milyon €'dan sayarsak 14,5 milyon €. Eğer Sivasspor(ya da Antep geçen sene ligi 2.bitirip de) bu sene Şampiyonlar Ligi'ne katılsaydı, kazanacağı para 12,1 milyon olacaktı. Yani amaç -sonuç ilişkisinden düşünürsek Gaziantep bu hesapla bu yıl Şampiyonlar Ligi'nde, sponsoru da Beşiktaş A.Ş.

Yazıyı sporx.com sitesinde thesin82 isimli bir üyenin haberle ilgili yorumuyla bitirelim: "beşiktaş bu sene antepe 14-15 milyon euro kazandırdı.antep deco yu alırsa şaşırmam:)"


0 yorum:

Yorum Gönder

Link Değişimi