27 Ağustos 2009 Perşembe

Beşiktaş gene oltaya geliyor


Dürüst olayım Beşiktaşlı değilim. Ama Beşiktaş'ın son dönemki transfer politikası canımı sıkmıyor değil. Beşiktaşın zorla göndermek istediği Bobo bana göre belki de Beşiktaş'ın tarihinde yapılmış en akıllı hareketlerden. Yıldız adayı olduğu bilinen genç bir Brezilyalı'yı alıyorsunuz ve ona yatırım yapıyorsunuz. Geçen sene başında bir sürü Avrupa takımı Beşiktaş'ın kapısında yattı, ama satılmadı.
Geçen seneki performansına baktığımızda ya ilk 11 başlayıp sonradan çıkartılan ya da ikinci devre oyuna giren bir oyuncu olmasına ve bitirici forvet tarzında olmamasına rağmen 32 maçta 11 gol atmış ve 8 asist yapmış. Yani oldukça başarılı bir performans. Ama Beşiktaş şimdi onu geçen sene teklif edilen rakamların yarısına elinden çıkarmaya çalışıyor. St. Etienne olmadı şimdi de Bremen' gönderilmeye çalışılıyor. W. Bremen'in teklifi St. Etienne'den iyi olmasına rağmen bir çok kişinin bilmediği bir nokta daha var bu transferde: Rosenberg'in sakatlığı.

Delgado'yu Ekim sonunda bitecek sakatlığı yüzünden gönderen BJK aynı durumdaki Rosenberg'i alıyor Bobo'ya karşılık. Ayrıca Beşiktaşa 5 Milyon Euro ödenecekmiş. Rosenberg'in dizinden geçirdiği sakatlığı en iyi ihtimalle Ekim sonunda düzelecek. Maç oynayacak hale gelmesi Kasım sonu deyin. Formunu yakalaması da nerden baksan 2 ay. Yani devre arasına kadar bir faydası olmayacak. Bir de kalite problemi var; Bobo'yu beğenmeyip gönderen Beşiktaş'ın alacağı Rosenberg kariyerinin en iyi sezonunda (2 yıl önce) 30 maçta 14 gol 9 asist yapmış. Yani Bobo'nun gönderilmeye çalışıldığı performansından biraz hallice. Geçen yıl aynı performansı da gösterememiş: 29 Maç, 7 gol, 4 asist. Bir de geçirdiği ağır sakatlığı ekleyin. Sizce bu oyuncudan hayır gelir mi? Normalde Delgado'nun sözleşmesini donduran bir mantık aynısını bu oyuncuya da yapmalı değil mi?

Ama Beşiktaş yöneticileri benimle aynı görüşte değil, gelmekte direnen Rosenberg'e Bremen'de aldığının 2 katı teklif edilecekmiş. Böylece Demirören'in söz verdiği ama elinde patlayan "bomba" transfer de yapılmış olacak. Ama taraftarı kandırmaya yönelik bu transfer için kanmaya eğilimli olan varsa şunu söyleyeyim: Alınan bomba elden çıkarmaya çalışanın(Bobo) üstüne para verilerek (5 Milyon €) verilerek gönderiliyor. Varın siz düşünün.

0 yorum:

Yorum Gönder

Link Değişimi