25 Ağustos 2009 Salı

Arap yağı bol bulunca...

Free Image Hosting at www.ImageShack.usCümlenin kalanını herkes biliyor. Arap ve Futbol kelimeleri yanyana gelince herkese çağrıştırdığı şey belli: Manchester City. Şanlı tarihine rağmen yıllardır başarıya aç olan, hep mütevazı kadrolara sahip bulunan City, geçtiğimiz yıl Arap şeyhlerinin eline geçince bir anda transfer borsasının hareketlenmesine sebep olmuştu.

İlk gelen Robinho transferinin ardından Kaka, Buffon, İbrahimovic gibi isimleri kadrolarına katmaya çalışsalar da alabildikleri en isimli futbolcu Carlos Tevez oldu. Ancak isim olarak geride kalsa da yetenekleri herkesçe bilinen Bellamy, Bridge, de Jong ve S. Wright-Phillips gibi isimlerle kadrolarını geçen sene güçlendirdiler. Bu yıl da Tevez, Adebayor ve Santa Cruz transferleriyle hücum hattını, Toure, Sylvinho ve Bary ile de defans ve orta sahalarını güçlendirdiler, ki bence hepsi de çok iyi transferlerdi.

Bu yazıyı yazmama neden olan ise M. City'nin son transferi: Joleon Lescott. Manchester City bu oyuncuyu kadrosuna katabilmek için 27,5 milyon sterlin bonservis ücreti ödeyecek. Eski Türk Lirasıyla 68 Trilyon yenisi ile 68 milyon... Alınan oyuncu geçen yıl ne kadar iyi bir sezon geçirirse geçirsin; bir Terry, bir Ferdinand olmadığı ortada. Ama bu oyuncuya bu kadar para verilmesini sorun haline getiren onun kalitesinden çok City'nin kadrosunda aynı bölgede oynayabilen oyuncular: Ben-Haim, Vincent Kompany, Micah Richards, Richard Dunne, Kolo Habib Touré. 5 i de bu bölgenin futbolcusu. Bana kalırsa beşi de Lescott'tan üstün oyuncular. Beni boşverip herkesin kabul edeceği bir doğru bulmaya çalışırsak: Lescott bunların hiçbirinden çok daha iyi bir futbolcu değil.

Sağda da oynayabilen Richards'ı saymazsak Lescott da dahil bu oyuncuların hepsi sadece defasın ortasında oynayabiliyor. Öyleyse bunlardan en az üçü yedek kalacak. Bunu kadro zenginliği saymak farklı bir yaklaşım olabilir tabii ki. Ama bu kadar alternatifli bir bölgeye, belki de uyum vs. sorunlar nedeniyle diğerleri kadar faydalı olamayacak bir oyuncuyu, yetenekleri olağanüstü olmayan bir oyuncuyu, değerinin çok üzerinde bir fiyatla almak bize ister istemez başlıktaki sözü hatırlatıyor...

0 yorum:

Yorum Gönder

Link Değişimi