26 Ağustos 2009 Çarşamba

buna kadir bile inanmaz

İğrenç bir espridir o; buna kim inanır: Kadir İnanır...ahahaha; 80'li yıllardaki çocukluğumuzda kaan, unutmak istesek de unutamadığımız, bilinçaltımıza işleyecek derecede fena esprilerden biridir. Tıpkı "bana murat desene", "zınk erenköy" gibi şimdi zamanında yaptığımıza bin pişmanlık duyageldiğimiz şeyler. Ama yazının başlığına konu olan şey böyle nostaljik bir şey değil maalesef. Keşke nostaljide kalsa da, "kadir inanır" gibi hatırlayıp utansak. Ama maalesef olmuyor, her gün bir spor gazetesinde, spor sitesinde mutlaka görüyoruz kendisini.

Hayır, hayır uydurmasyon transfer haberleri değil bahsettiğim. Ondan yana ne yazık ki umudum yok. Yaz aylarında haber kıtlığı çekilince, çaresiz uydurulur bu tür haberler. (Gerçi fotomaç-fanatik gibi gazeteler bu kadar da abartmasa pek fena olmaz) Ama dünyanın her yerinde bu sıcak mevsimde mevcut okunur bu haberler. Benim asıl rahatsızlığım ise "futbolcu-antrenör-yönetici" diyalogları...

Açın gazetenin spor sayfasını ve aramaya başlayın. Mutlaka gözünüze çarpan ilk bir kaç haberden birinde geçecektir. Yönetim hocaya "Çok iyi bir forvet bulduk" demiş. Hoca da şu anda "forvete değil orta sahaya takviye lazım" demiş, Teknik Direktör oyuncusuyla özel olarak görüşüp "Kendine çeki düzen ver" demiş vs vs. Ki bunlar şimdi aklıma gelen ve yaratıcı olmayan örnekler. Ne gariptir ki, yöneticinin, teknik direktörle, onun oyuncuyla yaptığı özel görüşmelerin hepsi gazete manşetlerinde. Şimdi bununla da yetinmeyen spor basını işi telefon görüşmelerine kadar taşırdı. İşte dün Elanoyla ilgili çıkan iki haber:

1 - Elano'dan ilginç telefon konuşması: Brezilyalı oyuncu evine eşi ve kızıyla mutlu gitti, telefonla ilk aradığı kişi Brezilya Milli Takmı Teknik Direktörü Dunga oldu.
“Hocam yeni takımımda ilk golümü attım” diyerek sözlerine başlayan yıldız oyuncu, şunları söyledi: “Sizin tavsiyenize uydum. Git dediğiniz takıma gittim. Söylediğiniz gibi Galatasaray her yönünle güzel bir kulüp. Burada en önemli olan gol. Golden sonra beni sevdiler mi, dövdüler mi anlayamadım. Yakında kaseti bulup göndereceğim. Benimle gurur duyacağınızı biliyorum. Hocam artık Arjantin maçına hazırım.”

2 - Elano'yu tebrik eden F.Bahçeli: Elano, takım otobüsüne bindiği sırada çalan cep telefonuna gülerek cevap verdi. Telefonun ucundaki ses, Brezilya Milli Takımı’ndan da arkadaşı olan Fenerbahçe’nin yeni transferi Andre Santos’tu...
Cristian’ın da tebriğini ileten ve attığı golün çok güzel olduğunu söyleyen Santos, “Umarım bizim maçta da böyle goller atmazsın” diyerek de espri yaptı.

Şimdi gülelim mi ağlayalım mı? Adam evden Brezilya'daki antrenörünü arıyor. Bizim gazeteler anında haberdar.

Bu yazıyı yazarken rastladığım bir haber yine evlere şenlik: Galatasaray Yönetimi’nin işin bozulmaması adına transfer tekliflerini saklı tuttuğu, Stuttgart, Hamburg ve Hertha Berlin’in Brezilyalı futbolcuyla ilgilendikleri bildirildi.

Bozulacak olan işin ne olduğunu anlayamadık ama asıl anlamadığımız, işin bozulmaması için saklı tutulan bilgiyi bu gazeteci kardeşlerimiz nasıl elde etti.

Bu tür haberleri altalta dizsek tek başına site bile olur. Gazeteci vatandaşlardan ricamız: Yapmayın kardeşler, etmeyin. Sizi okuyan insanları bu kadar salak yerine koymayın. Şimdi size sorsam ne dersiniz: Buna kim inanır?


1 yorum:

mert dedi ki...

mantık baştan aşağı yanlış olduğu için gayet doğal bir sonuç bu.

Yorum Gönder

Link Değişimi